torstai 8. lokakuuta 2009

Bostonkakku

Minun on jo pitkän aikaa tehnyt mieli testata Bostonkakun tekoa. Omenoista tuli keiteltyä hilloa ja ajattelin sen sopivan Bostonkakun "väliin". Ten siis kaksi kokeiluversiota. Toisessa omenahilloa sekä kanelia ja toisessa vaniljakreemiä. Vaniljakakusta tuli paljon maukkaampi. Omenahilloa olisi saanut olla jonkin verran enemmän että olisi maistunut kakussa. Vanilja versiota on pakko tehdä joskus uudelleen.
Annoksen tein kaksinkertaisena ja vuokana käytin irtopohjavuokaa.
3dl maitoa
1pss kuivahiivaa
1dl sokeria
1 muna
½ rkl kaardemummaa
1tl suolaa
n.10dl vehnäjauhoja
100g margariinia
Lämmitä maito n.40 asteiseksi.
Lisää joukkoon muna, sokeri, kaardemumma ja suola.
Sekoita kuivahiiva vehnäjauhojen joukkoon.
Lisää osa jauhoista maitoseokseen.
Lisää joukkoon sula margariini ja loput jauhot.
Täyte:
Täytteenä käytin vaniljakreemijauheesta tehtyä vaniljakreemiä
(veikkaisin että valmista kreemiä oli n. 4dl).
Toisessa oli täytteenä omenahilloa ja hillon päälle ripoteltuna kanelia.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
Vaivaa taikina ja kauli levyksi.
Levitä taikinalevyn päälle täyte.
Rullaa taikinalevy pötköksi.
Leikkaa n. 5cm paksuisia paloja.
Asettele palat väljästi voideltuun irtopohjavuokaan.
Anna taikinan kohota liinan alla.
Voitele munalla.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Jäähtyneenä voit koristella tomusokeri vesi seoksella.
Muoks* ja rivivälejä ei tuu sit tekstiin millään.. :(

Ei kommentteja: