tiistai 7. joulukuuta 2010

Hautajaisvaatetusta

Perjantaina olimme hautajaisissa. Pääni puhki mietein vaatetusta. Kaupasta ei kohtuu hinnalla löytynyt mieleisä vaatteita lapsille joten itse tehden sai sitä mitä halusin.
Tytöille tein tumman harmaasta ohuesta hyvinlaskeutuvasta puuvillakankaasta mekot. Kangas on Eurokankaan palalaarista. Halusin tytöille liivimekot pallohelmalla. Valmista kaavaa ei tietenkään löytynyt joten mekkojen kaava on oma. Olen tyytyväinen mekkoihin. Vähän väriä mekkoihin kaipasin (myös tulevaa käyttöä ajatellen) ja niin yläosaan laitoin samettinauhan. Kangas tosin käytössä ryppääntyy mutta niin kai suurin osa kankaista. Isomman mekko pysyi sileämpänä kuin pienemmän. Pienempi neiti kun otti rattaissa päkkärit niin sen jälkeen mekko olisi kyllä kaivannut silitysrautaa.

Pojalle metsästin yhden päivän kaupungilla mustaa kohtuuhintaista slipoveria mutta tuloksetta. Yksi löytyi jolla hintaa oli 30€. Oli mielestäni ihan liian kallis jos sattuu jäämään vaikkapa yhdelle käyttökerralle. No ei muuta kuin lankakauppaan. Lankana on musta (vaikka kuvassa muulle näyttääkin) Novitan Nalle aloevera. Malli on taas oma. Inhoan kappaleiden yhdistämistä joten tein pyööröpuikoilla kainaloihin asti yhtenä kappaleena. Takakappaleen ja etukappaleen neuloin erillisinä (silmukat odottelivat välillä langalla). Olkasaumat tein klmen puikon päättelynä. Tuli mielestäni erittäin onnistunut. No leveyttä olis saanu olla himpun lisää. Tätä kyllä varmasti käytetään tulevaisuudessakin.


Päällä lapsilla siis oli: pojalla mustat suorat housut, valkoinen kauluspaita, musta slipari ja mustat juhlakengät sekä tytöillä valkoiset sukkikset, valkoinen t-paita, mekko, valkoiset bolerot ja mustat juhlakengät. Kuvat ovat otettu hautajaisten jälkeen kotona joten vaatteet ovat jo rypyssä ja rutussa...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniit ja juhlavat asut lapsillasi! Suloinen kolmikko :)

toteaa Tarja

Reitsu kirjoitti...

Kiitos! :)