lauantai 27. maaliskuuta 2010

Helmitöitä

Menin kansalaisopiston helmityökurssille haaveena oppia tekemään kaulakoruja, rannekoruja, helminauhoja ym. no kurssi alkoi ja se oli kyllä ihan jotain muuta mitä nimen perusteella osasin odottaa. Pääasiassa siellä tehtiin juttuja siemenhelmistä ym. pienistä helmistä. No pyynnöstä sain kuitenkin opastusta siihen miten tehdään vaijeriin koru. Ketjun punomista myös harjoittelimme ja viimeisellä eli seuraavalla kerralla oli pyynnöstäni aikomus harjoitella solmimaan helminauhaa. nyt kuitenkin näyttää siltä että tuo viimeinen kerta ehkä minun kohdaltani jää väliin. No pitää syksyllä yrittää uudelleen paremmalla onnella.
Ensimmäinen helmityöni oli sormus. no itselläni en tuollaista osaa käyttää ja niin ajattelin tehdä neidille pinkin sormuksen kun tuo on sellaisesta jo kauan haaveillut. Sormus on tehty Peyote-tekniikalla helminä Delicat 11/0.

Siemenhelmistä 10/0 tehty tulppaani. Rautalanka oli vihreetä (nopeiten saatavilla) ja se oli huono väri punaisiin terälehtiin kun erottuu niin hyvin mutta parempaa ei nyt ollut saatavilla.


Tulppaania oli kiva tehdä mutta käyttöä tuolle ei kyllä omasta kodista löydy. Ei vaan ole meidän tyyliä.

Ei kommentteja: