maanantai 30. marraskuuta 2009

Tytöille leggarit

Tytöille leggarit. Kaava on Ottobre 4/2004. Tein yhden koon pienemmät mitä lapset nyt käyttää ja pidensin kaavaa seuraavaan kokoon asti. Näin sain istuvammat eikä niin löysät legginssit. Halusin leveämmät käänteet alas ja nyt ne on kivempi kääntää jos pituutta on reilusti.

Legginssit isomman tytön päällä. Pituutta on riittävästi jopa käännettäväksi asti kuten halusinkin.

Pari pipoa


Turkoosi pipo pojalle. Lankana Bc Garn Lucca superwash kaksinkertaisena. Aivan ihanan pehmeää merinovillaa.

Ruskea pipo tytölle. Lankana Baby ull kaksinkertaisena. Vaikka on vauvalankaa niin kutittaa kyllä lapsen päässä. :(

perjantai 20. marraskuuta 2009

Tytölle hame..


Tytölle ompelin nopeasti hameen liivimekon jämäpaloista. Peitetikkikoneella vyötärö ja helma. Vyötäröllä on kuminauha. Kaava on lehdestä Ottobre 4/2002.



Tyttö tykkäsi ja oli tyytyväinen hameeseensa.

Pojalle kalsonkeja..


Pojalle kalsonkeja tuli päräytettyä. Kangas on torimyyjältä 2€/m. Hintaa yksille kalsongeille tuli 1€ eli ihan edullisia. Kankaan väri ei niin minun mieleen ole, mutta valinnan varaa ei hurjan paljoa ollut. Poika kuitenkin sai valita mieleisensä värin. Pääasia että poika päällensä nuo suostuu pukemaan. Kaava oli Ottobre 4/2004 lehdestä. Peitetikkikoneella on ommeltu vyötärö ja lahkeensuut. Kolmella neulalla ompelin ja ompeleen nurjapuoli on päällä ilmettä antamassa. Kuminauha vyötäröllä on jemmasta.

keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Tunika


Joulukorttikuvia suunnittelin ottavani ja totesin että tuolla neidillä ei oo mitään punaista päälle pantavaa. No torilta ostin joustofroteeta 2€/m ja siitä ajattelin nopeesti tekasta tunikan. Kaava on Ottobre 4/2007. Levee tuo on, mutta tein normaalia kokoa yhden koon pienemmän. Pidensin vaan hihoja ja helmaa hiukan. Ehkä tuo kaipaa vielä jotain koska on aika tylsä noin yksivärisenä. Ehkä kokeilen laittaa tuohon jonkun kuvan kunhan joulukorttikuvat on otettu.


Tyttö puki tämän päälleen ja totes että "saunatakki". "Tuffalla on tällänen samanlainen saunatakki". No joo ei tuo nyt kuitenkaan saunatakki ole eikä tuffalla samanlaista saunatakkia ole. Froteeta kylläkin, mutta muuta samaa ei ole. :)

maanantai 9. marraskuuta 2009

Liivimekko


Tytölle tein liivimekon. Kaava on oma ja idea "kietaisumalliin" tuli jostain Hennesin liivimekosta. Oli helppo ja nopea (jos olis saanu vaan ommella eikä olis tarvinnu passata lapsia samalla) tehdä. Kangas on paikallisesta kangaskaupasta, mutta olen sitä netissäkin nähnyt. Heti kun kankaan näin niin siitä vaan oli pakko jotain saada tehtyä. Palasia kankaasta leikellessä kyllä ajattelin että ikinä en enää osta ruutuista kangasta. Se kun oli joka suuntaan kiero ja hermo meinas mennä. Pakko se kai on kuitenkin vielä nuoremmallekin tytölle tuollainen tehdä. Toisella olalla on yksi neppari kaula-aukon puolella. Neppari on "taskussa" piilossa koska ei ollut sopivan väristä nepparia ja se olisi näkynyt muuten rumasti tossa päällä.

Pipo ja parit villasukat

Pojalle pipo Novitan Luxus Windistä. Kaksinkertaisella langalla kudoin ja puikot oli nro. 5. Lanka menee vähän pörröseksi kutoessa ja näyttää heti suhruiselta. Tekisikö langassa oleva silkki sen? Sitä en tiedä, mutta heti tulee käytetyn ja nuhruisen näköistä. Käsialakaan ei hääviä ole. :(

Tytölle villasukat ruskeesta Nallesta.


Pojalle villasukat mustasta seiskaveikasta.

torstai 5. marraskuuta 2009

Pojalle joustofroteepaita

Ensimmäinen kokonainen työ johon käytin peitetikkikonetta. Aiemmin olen harjoitksen vuoksi lyhennellyt paidanhelmoja ja bodeista tehnyt paitoja. Tämän paidan kaava löytyy Ottobre 4/2008 lehdestä. Kankaat ovat joustofroteeta Eurokankaan palalaarista. Ylemmän paidan sininen väri lähempänä todellisuutta.